Over mij

Maikel Ritfeld (1974) is in de eerste plaats een mens die hoort, ziet, ruikt, voelt, proeft en ervaart. Maikel Ritfeld is een fel voorstander van proefondervindelijkheid, het gebruik van gezond verstand en argumentatie.
Een van Maikels motto’s is “see for yourself as much as you can”. Maikel Ritfeld heeft schrijven altijd al interesse en plezier in schrijven gehad.
Op andere dan de eerste plaats is, is Maikel Ritfeld ook man. En zoon. En broer. En Rotterdammer. En 40-er. En zwart. Hij is licht en soms zwaarder cynisch. En agnost.  En geboren idealist. De verwachting is dan ook dat hij ook als idealist zal sterven.
Maikel Ritfeld lijdt aan chronische rechtvaardigheidszucht en vindt dat er pragmatischer met politieke correctheid omgegaan zou moeten worden.
Maikel Ritfeld heeft geen pretenties maar doet wel een duit in het zakje.
Sommige van zijn blogs zijn wellicht voor sommige mensen en soms ook voor hem zelf ongemakkelijk zowel om te schrijven als terug te lezen. Sommige blogs hebben namelijk een kritische toon en veroorzaken cognitieve dissonantie maar ook deze zijn altijd geschreven met de beste intenties en het uitgangspunt dat gemak de wereld lang niet altijd beter gemaakt. Een van de belangrijkste overtuigingen van Maikel Ritfeld is dat alles valt of staat bij “sense & sensibility”, consequent denken & handelen vanuit een gelijkwaardigheidsbeginsel.
Maikel Ritfeld heeft uiteenlopende (soorten) idolen waaronder Daria Morgendorffer, Jane Elliott, Henry Rollins, Angela Davis, Lee Daniels, Richard Williams, Brigitte Kaandorp en Hans Teeuwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s